Call us now

Pleasant Street Primary School

Pleasant Street Primary School

Pleasant Street, Liverpool, Merseyside, Merseyside, L3 5TS

Pleasant Street wanted to transform their outdoor space into a fun and inviting area that could be used at break and lunch times as well… Full Details

Budget: £35,000 - £40,000

A-Frame Double Net - CH128

£1,260.00 exc. VAT

Tyre Crossing - CH116

£973.00 exc. VAT

Vertical Twisted Net - CH133

£912.00 exc. VAT

Chalk Board - PB101

£436.00 exc. VAT

Noughts & Crosses - PB106

£656.00 exc. VAT

Ball Catcher (With Distance Thermo Markings) - CP066

£2,436.00 exc. VAT

Ramp Jump - CH102

£520.00 exc. VAT

Swinging Log - CH110

£742.00 exc. VAT

Stepping Logs - CH118

£350.00 exc. VAT

Twirler - PB109

£1,710.00 exc. VAT

Hipped Roof Shelter - CP047

£6,464.00 exc. VAT

Octavia Half Shelter 4M - HS111

£3,913.00 exc. VAT

Balance Beam - CH108

£290.00 exc. VAT

Friendship Bench - FB101

£613.00 exc. VAT

Artificial Grass Safety Surfacing - SUR104

£0.00 exc. VAT

Wetpour Safety Surfacing - SUR101

£0.00 exc. VAT

Pleasant Street wanted to transform their outdoor space into a fun and inviting area that could be used at break and lunch times as well as for PE lessons and outdoor learning. The key components the school required was equipment to promote development of physical activity, to create social seating areas and provide activities that covered numeracy and literacy.

DESIGN
The development area in question was a vast, flat tarmac space which left us with lots of room for creativity within the design. As the school required equipment for all ages we wanted to create different zones using coloured wetpour to differentiate the areas. The bright colours of the wetpour instantly brightened up the playground making it exciting and inviting. As the staff at Pleasant Street wanted to cover all areas of outdoor play the zoning worked really well as it clearly separated the Trim Trail apparatus for the younger and older children and allowed us to create social areas within the playground. We also implemented an area for free play for the children which we surfaced with artificial grass to create a natural aesthetic. The Ball Catcher with thermoplastic distance markings was placed in the centre of the playground to allow for plenty of space for active play.

INSTALLATION
This was a challenging site due to the playground access and parking restrictions, but with good planning we were able to overcome these difficulties and bring the install in on time and to a high quality. This installation was completed during school term time and extra measures were put in place to ensure that the work was carried out safely and with as little disruption as possible as the playground was still in full use. The finished result of the installation was impressive, providing the school with extensive play areas, quality shaded areas and colourful surfacing areas of wetpour, artificial grass and thermo plastic markings which brightened up the whole playground. The teams on this project deserve special praise for the high quality of this installation.