Search
Generic filters
Exact matches only

Try these: SwingsTowersSlides

St Ann’s Junior and Infant School

St Leonards Road, Eastwood, Rotheram, South Yorkshire, S65 1PD

Budget: £50,000+

Download Case Study

Pirate Ship (Timber) - VOY116

from £47246

Clyde Activity Centre - AC103

from £4932

Jungle Climber Midi - JC102

from £5775

Vertical Twisted Net - CH133

from £998

Crawling Net - CH139

from £1298

Treadmill - CH126

from £986

Rubber Mulch Safety Surfacing - SUR102

Price on Enquiry

The development at St Ann’s Junior & Infant School was a particularly personal one – their Headteacher had sadly passed away recently, and he had wanted the school to have the best play area in the region. They had been raising funds in his memory ready to develop their grassed area into a playground that would not only provide the children with an area for physical and imaginative play, but also one that would provide the ‘wow factor’.

DESIGN
We wanted to make sure that the design for St Ann’s Junior & Infant School encompassed all the school’s requests while still providing the children with a playground that would stimulate their imagination and encourage them to develop their physical capabilities. As children of all ages from Key Stage 1 and 2 would be using the equipment, we had to select pieces that would be suitable for all ages while at the same time providing a challenge for all the children. We decided that the Timber Pirate Ship from our Role Play Voyager range would be perfect as not only would it provide the main focal point of the nautical playground, but it would also provide children of all ages with a challenging and engaging piece of equipment. We then decided to install other pieces of physical equipment in an island formation around the ship to create an area that flows and allows the children to develop their fundamental movement skills.

INSTALLATION
The play area at the school was a blank canvas which had left the design team with a lot of creative freedom when coming up with the designs for St Ann’s Junior & Infant School. As it was an installation that we all felt excited and honoured to work on due to the personal nature of the project, so it was imperative that the project was completed to our highest standards! All of the install teams worked incredibly hard to bring the area to life, and the final result is a credit to everyone involved in the project from start to finish.