Five Elms Primary School

Budget:
£35,000 - £40,000
  • Five Elms Primary School
  • Five Elms Primary School
  • Five Elms Primary School
  • Five Elms Primary School
  • Five Elms Primary School
  • Five Elms Primary School
  • Five Elms Primary School
  • Five Elms Primary School
  • Five Elms Primary School
  • Five Elms Primary School
Five Elms Primary School required a total redevelopment of their existing playground facilities. The school wished for both of these areas to become spaces dedicated to physical and active play with the provision of a space dedicated to learning outdoors. DESIGN With the emphasis being placed on encouraging physical activity, we decided to install our popular Dart Activity Centre in the main playground. It boasts a huge number of different play features, and allows many children to play on it at once. We also chose to include a range of Challenger Trim Trail items to further encourage the children to engage in physical and active play. Our 6M Octavia Half Shelter with additional whiteboards was selected to provide the school with a focused area for outdoor learning, allowing them to extend their classroom environment outside. In the Early Years area, we wanted to keep the focus on the development of key skill such as fundamental movement skills and cognitive thinking capabilities as well as encouraging the children’s natural sense of curiosity. Therefore, we decided to install a range of role play & sensory equipment including our Teepee and Sandpit alongside our Zenith Four tower system. INSTALLATION The areas at Five Elms Primary School were both really interesting to work on – the main playground was a relatively blank canvas which allowed us a lot of creative freedom when it came to redeveloping the area, whereas the Early Years area provided us with more of a challenge due to the variety of different surfaces and the necessity to remove the existing equipment. This was a great project to work on as each area was totally transformed. Everyone involved in the project worked incredibly hard and the finished result is a credit to them.