West Kirby Residential School

Budget:
£50,000+
  • West Kirby Residential School
  • West Kirby Residential School
  • West Kirby Residential School
  • West Kirby Residential School
  • West Kirby Residential School
  • West Kirby Residential School
  • West Kirby Residential School
  • West Kirby Residential School
  • West Kirby Residential School
  • West Kirby Residential School

EQUIPMENT USED

Playground Surfacing

SUR101 - Wetpour Safety Surfacing

from £Price on Enquiry

West Kirby Residential School approached Creative Play as they were considering updating the existing outdoor play area. The school were looking to replace existing old metal climbing equipment, swings and replace existing safety surfacing. After meeting with the school to acquire a better understanding of what was required, they decided on climbing equipment which was to be challenging and aimed at improving physical activity. A quiet shaded area and new swings were also to be incorporated into the proposal.

DESIGN As soon as we were handed the for West Kirby Residential School there were lots of ideas. As this was a residential school for pupils with special needs aged 8-18, we instantly thought of a Trim Trail area and a Jungle Climber. The school decided on many popular Challenger Trim Trail items including the Overhead Ladder, Tyre Crossing, Balance Beam and Chin Up Bars. Furthermore the school chose our popular Jungle Climber Midi as this provides a great way to climb around and improve physical strength! Swings were also added to the playground design, both a Basket Swing and Double Swing. As the school wanted to replace their existing surfacing this provided a great opportunity to really make the playground stand out! We used both Blue and Red Wetpour safety surfacing to allow all weather use and to ensure the playground met BSEN 1177 safety standards. This allowed us to highlight the individual play zones within the design and provides a real wow factor.

INSTALLATION As this was such a huge project I knew we had to use all of our skills and experience to ensure the playground met the requirements from West Kirby Residential School. There were so many different aspects to the play area’s development which meant we had to work closely with the school to ensure everything was completed appropriately and efficiently, with minimal disruption. The final development looks great and it was a pleasure to have been a part of the process.