Call us now

The Castle School

The Castle School

Love Lane, Donnington, Newbury, Berkshire, RG14 2JG

BRIEF Looking to develop their KS1 playground, The Castle School got in contact with Creative Play in regards to creating a fun sensory-focused area. Catering… Full Details

Budget: £35,000 - £40,000

Mound Tunnel - CH140

£2,638.00 exc. VAT

Den Making Teepee - CP073

£480.00 exc. VAT

Perspex Board - PB116

£436.00 exc. VAT

Chalk Board - PB101

£436.00 exc. VAT

White Board - PB117

£436.00 exc. VAT

Glockenspiel - MP104

£747.00 exc. VAT

Batpipes - MP106

£1,117.00 exc. VAT

Cymbals - MP102

£835.00 exc. VAT

Teachers Storytelling Chair - CP057

£612.00 exc. VAT

Water Wall - WSP107

£1,754.00 exc. VAT

Artificial Grass Safety Surfacing - SUR104

£0.00 exc. VAT

BRIEF

Looking to develop their KS1 playground, The Castle School got in contact with Creative Play in regards to creating a fun sensory-focused area. Catering for children with a variety of complex learning difficulties, it was essential that we worked closely with the school to include a variety of equipment that all ability levels could enjoy.


DESIGN

Wanting to incorporate a variety of water, musical and creative play opportunities into their KS1 area we included popular sensory items such as our Water Wall, Glockenspiel and Chalk Board. We wanted to include a large number of play items to ensure everyone had a play station to enjoy. A number of playhouses, such as our Cambridge Shelter, Den-Making Teepee and Mound Tunnel, were also added to the design to provide more secluded zones in the playground. Along with input from The Castle School we also included a storytelling area, comprising of our Teacher’s Storytelling Chair and six Mushroom Seats; that could also be utilised for both play and lesson times. The whole development was then finished off with Artificial Grass Safety Surfacing to provide a high quality, tactile all-weather play surface.


INSTALLATION

With numerous teams being involved in this exciting playground development, it was essential that everyone involved communicated well to ensure a successful outcome. Due to the more complex needs of the pupils it was paramount that we worked closely with the staff to ensure we caused as little disruption as possible to their school day.
Overall the installation turned out great and The Castle School now has a fantastic outdoor space that can aid its pupils’ development through play.